Natuurcoaching


Wat ?

Natuurcoaching gaat verder dan de natuur te beschouwen als een mooie achtergrond om naar te kijken, in te fietsen, in te wandelen of de natuur te gebruiken als metafoor. De natuur is onze inspiratiebron en spiegel en laat ons ook oplossingen zien. Onze verbinding met de natuur draagt bij tot onze psychische en fysieke gezondheid. Daarom is de natuur ook onze ideale partner in uw coachingsproces.

Voor wie ?
Wil je graag letterlijk en figuurlijk terug in beweging komen ? Sta je voor moeilijke beslissingen ? Wil je meer inzicht krijgen in jouw talenten, energiegevers en -vreters ? Wil je jouw fysieke signalen niet langer meer negeren en terug op zoek gaan naar diepere verbinding met jouw natuurlijke zijn ? Of wil je gewoon onthaasten en bewust tijd nemen voor jezelf ? Dan is natuurcoaching misschien iets voor jou.

Aanpak ?
We starten het traject met een intake-gesprek in mijn thuispraktijk. Daaropvolgende sessies gaan dan door in de natuur. Of je kan ook kiezen voor een combinatie: zowel sessies binnen als buiten.
Als natuurcoach maak ik gebruik van de helende effecten van de natuur. Je zintuigen worden verscherpt waardoor je sneller tot jezelf komt. Je herstelt ook sneller van stress en gepieker. De natuur is verder heel inspirerend en stimuleert de creativiteit. We werken o.a. met ervaringsgerichte oefeningen. Mensen praten ook sneller en makkelijker over de essentie. De natuur spiegelt namelijk alle processen die wij als mensen ook tegenkomen. Door de natuur in te zetten als gelijkwaardige partner in het coachingsproces, komt er letterlijk beweging in vastgelopen processen.

Praktisch
Uw comfort en veiligheid staan steeds voorop. Natuurcoaching is toegankelijk voor iedereen met een normale fysieke conditie. Een geslaagde sessie hangt dus niet af van het aantal afgelegde kilometers. Men kan evenzeer in een beperkt gebied aan natuurcoaching doen. Aangepaste kledij en – eventueel waterdichte – stevige wandelschoenen / laarzen zijn wel steeds aangeraden. Want ook bij regenweer gaat natuurcoaching door… dus check vooraf zeker even de buienradar voor de weersvoorspelling.

Ik doe aan natuurcoaching in het Hallerbos (Halle/Dworp), in het Kluisbos (Buizingen) of op een locatie in onderling overleg.

Gecertificeerd
Mijn opleiding tot gecertificeerd natuurcoach heb ik gevolgd bij INVERDE. Dit is de opleidingstak van Natuurinvest, het eigen vermogen van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB).

Gecertificeerd Natuurcoach

Reacties zijn gesloten.